Reflexions finals de les participants del projecte ERD 2020

L’Ainoa i la Ruth, ambdues participants de la 2a edició del present projecte En la Recerca del Desenvolupament, que s’emmarca en el barri de Ciutat Vella, expliquen com ha estat la seva experiència durant el projecte des de l’emoció, la satisfacció i les ganes que altres joves com elles puguin gaudir de les properes edicions.

Encara recordo com va començar tot, i la il·lusió que vaig sentir quan vaig saber que tenia la sort de ser una de les persones escollides per participar en aquest projecte. El treball de recerca és un dels moments més angoixants de qualsevol estudiant català, no ho podem negar, però saber que tens una ajuda darrere, persones que estan a la teva disposició i que confien en tu… No té preu. 

En els meus inicis vaig tenir la sort de conèixer a la Sabinna. No ens vam veure gaires vegades físicament, però quan passava, em guiava i tranquil·litzava amb la seva dolça veu. Va ser ella qui va transmetrea la meva ment plena de caos idees aclaridores, i qui va saber quines eren les millors eines per traçar el camí que volia seguir. Potser ella no ho sap, però estic molt agraïda per tot el que va fer per mi. 

Quan tot això va acabar, va arribar el projecte actual, En la recerca del desenvolupament. No era obligatori, però no vaig dubtar ni un segon en dir que sí, que m’hi apuntava. Estava molt segura que seria una experiència enriquidora i no estava equivocada. 

Al principi tot va ser màgic: quedàvem unes dues hores i… passaven volant! Tot aprenent i fent la cartografia, vam jugar, vam berenar juntes, ens vam conèixer… I després va arribar la pandèmia. Va ser un xoc que ho va tallar tot de cop, i durant uns moments no vam saber què en resultaria de tot això: semblava que tothom s’havia esfumat, que estava al seu món, plens de dubtes, de preguntes, d’incertesa. Però els nois de l’ACPP i de Teleduca, com sempre, van saber seguir i posar les coses a punt.

Ara som al novembre, i hem acabat bastant més tard del que estava previst, però, i què? Ens hem adaptat a les circumstàncies com hem pogut, hem vist una mica de llum vivint experiències que pensàvem que no seríem capaces de fer. Podem dir, orgulloses, que hem acabat tot el que havíem de fer enmig d’una pandèmia mundial: i això no es pot dir masses vegades a la vida. Hem après a adaptar-nos, hem crescut juntes, i hem treballat a distància però sentint-nos ben prop. 

El tracte amb l’ACPP i Teleduca ha sigut meravellós, i no només amb ells, sinó també amb totes les entitats que hem tingut la sort de conèixer desde dins, de més a prop. Aquest treball no ens ha sigut feixuc, sinó que ens ha obrit portes a llocs desconeguts amb un potencial increïble, ens ha fet obrir el nostre camp de visió, veure tot el que passa a fora, i tot pel que val la pena lluitar. I per això estem molt agraïdes.

No sé si aquest projecte tornarà a fer-se o no, però si és així, espero que el gaudiu tant o més del que ho he fet jo. 

Amb sinceritat, 

Ainoa 🙂

L’Ainoa i la Ruth a punt de fer la visita a Joves del Centre.

Todo empezó con una charla que vino a dar un miembro de la ACPP en el instituto. De aquello hace ya mucho, pero recuerdo cómo se colaron dos ex-participantes del año pasado en clase y nos animaron a presentar nuestra candidatura al proyecto. Argumentaban que había sido una gran ayuda, y yo, que siempre he sido un poco desastre para organizarme, y con el miedo en el cuerpo por tener que presentar un trabajo tan importante como el Treball de Recerca, decidí probar suerte. 

Semanas después, cuando yo solo tenía cabeza para los trimestrales, me llegó un correo electrónico diciendo que les había gustado mi propuesta y que creían que el tema encajaría bien con el proyecto. Me emocioné un montón y rápidamente le reenvié el mensaje a mi profesora y se lo conté a toda mi familia, emocionada y agradecida de tener la suerte de poder participar en un proyecto tan generoso como éste. 

El TR fue una experiencia bastante estresante, sobre todo porque nunca había hecho nada parecido, pero gracias a la ayuda que me dieron Joel, Quim y todos en general, pude expandir el tema que trataba y encontrar varias ramas para poder desarrollar un trabajo genial. 

La verdad es que fue una experiencia increíble, así que cuando nos propusieron continuar con las reuniones y empezar en el proyecto comunitario, tenía claro, como dice Ainoa, que yo también quería participar en algo que me parecía (y me parece) tan grande. 

Las reuniones fueron geniales: nos divertimos, debatimos, aprendimos, colaboramos, comimos… nos lo pasamos tan bien que fue un palo no poderlo continuar a causa de la pandemia. Aún así, nos repusimos y continuamos charlando por videollamada. 

Cuando ya casi veíamos el final de esta experiencia empezó la mejor parte: movilizarnos. Hicimos las entrevistas a las entidades participantes de Ciutat Vella y, a pesar de que yo solo pude asistir un día, fue una experiencia genial. Vimos otra cara de Barcelona completamente nueva y conocimos a personas con grandes objetivos. Además de aprender un poco más sobre el proceso de grabación y montaje de vídeo para construir finalmente una cartografía audiovisual. 

Quiero dar las gracias a mis co-tutores de TR por tanta ayuda y por darme ánimos cuando estaba un poco perdida. 

Y a Matilde, María y Ainoa por hacer que la tarde de grabación fuera tan genial.

Para futuros participantes: ¡no os lo penséis! En Recerca del Desenvolupament es un gran proyecto que no solo os ayudará con la realización de uno de los trabajos más importantes en esta etapa de vuestra vida, sino que además, podréis abrir vuestros ojos a una nueva perspectiva de la ciudad con esta gran experiencia.

¡Ah, y a crecer como personas!

Ruth

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

Create your website with WordPress.com
Per començar
%d bloggers like this: